#All4UKRAINE: Colectare de donații pentru refugiații din Ucraina

Asociația Frends pentru Dezvoltare București, alături de Uniunea Studenților din România, Rotary Club Cișmigiu și alti parterneri strategici sunt #ALL4UKRAINE și au răspuns pozitiv la nevoia de a ajuta refugiații din Ucraina.

Centrul de colectare se află pe strada Plevnei, numărul 61, în incinta fostului Silver Church (Preoteasa), lângă Casa de Cultură a Studenților. Bucureștenii care vor să fie alături de oamenii care au părăsit zona de conflict și s-au refugiat în țara noastră, pot ajuta cu donații.
Începând cu data de 20 martie, echipele de voluntari vor veni la centrul de colectare pentru a prelua donațiile doar pe baza unor programări pe adresa [email protected] sau la numerele de telefon 0799 055 093 – David Radu / 0751 908 284 – Alex Vasile. 

Voluntarii sunt încontinuu la curent cu nevoile exprimate de către ceilalți voluntari de la graniță sau de către români care au în îngrijire ucraineni și vor încerca să răspundă rapid, în funcție de stocul de donații primit. De aceea, ajutorul fiecăruia dintre noi, oricât de mic, contează enorm pentru aceste persoane nevinovate.

Refugiații au nevoie mai ales de haine, produse de igienă personală, produse pentru nou-născuți, haine pentru copii de toate vârstele, jucării, alimente neperisabile, măști chirurgicale, dezinfectanți, medicamente de uz larg.

Campania a debutat pe 2 martie, iar în prima săptămână au fost transportate 7 tone de produse la vamele Isaccea și Siret, urmând ca un total de 24 de tone să ajungă la refugiați în doar două săptămâni de la începutul proiectului.

Donare de sânge

Cauzei s-a alăturat și Societatea Studenților în Medicină din București, care, prin voluntari ai campaniei „Donează Sânge! Fii Erou!” se implică activ în ajutorul donatorilor de sânge de la centrele de transfuzie sanguină din Capitală.

Studenții ajută personalul medical al Centrului de Transfuzie Sanguină București acolo unde este nevoie, dar contribuie și la fluidizarea fluxului de donatori. Cei care doresc să doneze sânge o pot face și la Spitalul Universitar București sau Spitalul Militar Central, pentru a ajuta victimele din Ucraina.

Susținere financiară

Voluntarii au creat o platformă specială online și pentru susținere financiară. Sumele strânse vor contribui la achiziția de medicamente necesare, dacă procurarea acestora nu poate fi făcută pe bază de donații. Românii care doresc să contribuie financiar o pot face pe platforma gogetfunding.com/toti4ucraina.

Susține financiar pe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *